Paartjie pleeg dag uit mekaar selfdood

3425

Jason Jonker (26) en Rochelle Drury (24) is onderskeidelik Dinsdag en Woensdag oorlede. Besonderhede oor die paartjie se dood word uit respek vir die familie weerhou.

Hulle het ʼn 10 maande oue babaseun en Drury het ʼn vierjarige seuntjie, uit ʼn vorige verhouding.

Dit is nie duidelik wat die paartjie gedryf het om hul eie lewe te neem nie.

Jonker, ʼn kranige rugbyspeler, was ten tyde van sy afsterwe in Griekwastad, waar hy as ʼn bouterreinbestuurder gewerk het.

Volgens sy sussie, Jessica (27), het Jonker bykans elke naweek Bloemfontein toe gery waar hy en Drury saam met hul kinders in Gardeniapark gewoon het.

“Dit is ʼn besluit waaroor albei families gaan praat wanneer die ergste eers verby is.”

Sy sê Drury en haar broer was “ongelooflike mense”.

“My boetie was onmenslik lief vir haar gewees. Hulle het hul probleme gehad, maar jy kon sien hulle was lief vir mekaar.

“Die moeilikste is om te weet hy het dit so ver weg van ons af gedoen en dat daar geen teken was dat hy van plan was om so iets te doen nie. Hy is en was altyd die sterkste mens,” sê Jessica wat in Bainsvlei, Bloemfontein, woon.

“My boetie was een van die ongelooflikste mense wat ek in my lewe gehad het. Hy het soveel mense in sy lewe se harte aangeraak en ons almal rou. Daar is nie een persoon wat vir my kan sê hy was ʼn slegte mens nie.

“Ek was en sal altyd onmenslik lief wees vir hom. As sy ousus moes ek hom beskerm het teen dié donker stryd, maar ek was nie daar nie en dis iets wat my elke dag vang.”

Jason Jonker het Dinsdag sy eie lewe geneem. (Foto: Verskaf)

Ook Jonker se ma, Maureen Labuschagne, sê daar was geen aanduiding dat haar seun homself om die lewe sou bring nie.

Hy het glo ʼn paar uur voor sy dood nog met vriende gepraat en het planne met Labuschagne en haar man, Riaan, aan wie Jonker baie geheg was, gehad.

Labuschagne sê sy gaan haar seun baie mis – ook die gereelde oproepe en boodskappe wat sy elke dag van hom ontvang het.

“My kind was ʼn pragkind. Hy het sy nukke gehad, maar was tot sy dood altyd daar vir ander.”

Jessica sê sy sal haar broer se aansteeklike glimlag en terggees nooit vergeet nie.

“Ek vra elke aand om hom terug te kry, want ek kan my nie ʼn wêreld sonder hom voorstel nie.”

Drury se pa het op sy Facebook-blad geskryf sy dogter se plek is “leeg”.

“Dad se hart is onbeskryflik seer, my kind. Ek mis jou so baie alreeds. Jy is so ʼn mooi kind en mamma en nou is jy weggeneem van ons af.

“Nooit sal ons jou stem en lekker lag hoor nie. Nooit sal jy weer jou arms om my nek of lyf vou en vir my sê ek het ʼn lekker boepens nie. Nooit sal jy weer vir raad of hulp vra nie. Jy was altyd so opgewek en pittig, vir niks in die lewe teruggestaan nie, my kind. Jou stem is nou stil, my kind, maar dit weergalm in my ore en hart. Ek weet nie hoe ek en mamma dit sonder jou gaan maak nie, want die seer is rou in ons. Ek belowe jou een ding, my kind, Dad en Moeksie sal als in ons lewe doen dat jou kinders sal weet wie hul mamma is. Ons sal hulle mooi grootmaak, my kind, dit belowe ek jou.”